its all about AJL26!

Assalammualaikum and hello peeps !

nak cite pasal AJL boleh tak ? hehe semalam punye kes fazie lambat tengok AJL sebab fazie balik keje lambat pukul 10 lebih sampai rumah . tengok AJL pun sekerat jalan jek buka2 tv tengok Aizat tengah nyanyi lagu SUNGAI LUI . hebat jugak tuh . tapi fazie dah termiss nak tengok Yuna lagu Gadis Semasa ! aduhai sempat tengok lagu Penakut je . tak apa lah tengok dekat youtube sudah :(

btw , congrats and a big clap to Hafiz sebab dia menang . tak sia2 dia pakai baju t-shirt biru dengan seluar adidas simple tanpa memakai selipar atau kasut . cool gila dia tu slamber je kalau fazie , hahahaha *tak mahu cakap . sempat tengok Hafiz perform . memang mantop bak kata orang persembahan dia menyentuh hati dan perasaan sebab dia nyanyi dengan penuh ikhlas dan sangat simple . hebak2 .

ok yang fazie sempat tengok balik ajl dekat youtube lagu CINTA MUKA BUKU, Najwa Latif . kesian dah fazie tengok dia . lagu dia laju tercunggap budak tu dan dia nampak nervous . tapi dia still awesome in her own way . dia dapat perform dekat AJL pada usia 17 tahun . korang ? hehehe . dia memang hebak






ok yang lagu lain pulak , hah ! KISAH HATI, Alyah . ramai orang kata dia macam tiru video Nera Hatiku Milikmu ek ? fazie tengok balik video tuh memang ada sikit persamaan yang tang dia berdiri macam patung pusing2 tu . *tak tahu nak cakap macam mana . tapi persembahan dia hebak jugak . tang Remy Ishak masuk tu best bak kata dorang Remy umpama penyelamat dalam persembahan ni . entah lah tak tahu nak terangkan tapi congrats sebab menang Persembahan Terbaik! orang kata tak perlu nak pakai api2 ke bling2 or pros dalam persembahan tapi penghayatan serta emosi meresap ke tulang rusuk . haha *ayat diambil dari komen youtube . top comments tu .


YUNA ! yeahh she got me . lagu Gadis Semasa tersangatlah awesome ! arrangement music dia memang mantop dan lain dari yang original version . i love this version more interesting . rasa nak download letak dalam handphone jea . hehehe . dia memiliki suara yang unik and dia stylo . love her jacket . team Yuna pun mantop jugak . tapi kan fazie pelik kenapa lah orang sekeliling fazie tak suka Yuna even BFF fazie nyampah tengok Yuna . eshhh kejam sungguh . ok memang setiap orang citarasa berbeza and i admit it tapi tak perlu lah nak maki bagai kan ? fazie tengok dekat komen video ni bukan main ganas . sadis betul lah . aiseyman dia dah merantau ke negara orang cipta lagu sendiri korang patut bangga dengan pencapaian dia . please support our local artist dan tak perlu haters sangat lah ye ? 



ok lah ini jea ulasan pasal AJL . fazie bukan juri professional pun just give my opinion . hehe ok bai !

2 nak glemer:

syahirooAhmad said...

yup.. ada perasan gak si adik najwa tu. sian dia... nerbes gila.. sampai focus gila2.. hehe.

Pey Joe Faizul said...

form 5 kan najwa nie?