amekaw !



Assalammualaikum readers . hari ini fazie nak luahkan apa yang terpendam di dalam lubuk hati yang mendalam ni *ayat nak jiwang . setelah seminggu fazie bekerja baru fazie sedar sesuatu....

Pertama , betapa susahnya mak ayah kita cari duit untuk sesuap nasi . biarpun teruk macam mana pun mereka masih bekerja jugak untuk anak-anak mereka dan bukan untuk kepentingan diri sendiri

Kedua , perasaan bila kena marah dengan bos . rasa nak gugur jantung ni bila buat salah . memang takut berdebar-debar jantung ni . padahal bos tak marah pun , tapi perasaan kecut perut tu still ade

Ketiga , kena bekerja tanpa cuti . seminggu ni kerja langsung takde cuti . perasaan malas nak bekerja mula membuak-buak dalam hati . agak2 jam dah menunjukkan pukul 1 , kena siap2 kalau tak lambat masuk keje , bos mula pandang lain macam dengan pertanyaan macam pak polisi . habisss

Keempat , berdepan dengan customer yang banyak kerenah . fazie naik tension bila customer yang mengada-ngada bila dah ambik barang tu , pastu kata tak mau lak nak barang lain . dah tu tak jadi beli . kalau lah ade pistol dekat tangan fazie memang dah lama kena tembak . ada lagi yang best , bila tourist dari China yang langsung tak tahu bahasa Inggeris nak beli barang cakap bahasa dorang sendiri . *dalam hati kau cakap sorang2 ke ?

Kelima , hari ni dengan selamber buat tipu sunat masuk lambat sebab dah lama tak post dan update blog ni . mana taknye , keje petang sampai malam , pagi dapat duduk rumah sekejap jek . tak puas lahh :(

moral of the story , nikmati lah alam persekolahan anda sepuas-puasnya . alam pekerjaan ni sangatlah tidak seronok melainkan kalau hari dapat gaji memang seronok tapi sayang gaji tu tak lama lagi habis dek korang terbeli barang yang tidak berfaedah .

p/s : sorry kalau tak sempat balas kunjungan korang , insyaallah kalau ada masa fazie balas oke ! 

5 nak glemer:

alyaclumsy said...

dugaan, hehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

betul betul kalau kerja time gaji je lah seronok kan? hiks... waktu sekolah tanggungjawab nya hanyalah belajar, belajar n belajar. duit parents tanggung semua. kalau dh kerja kita yang kena balas jasa org tua dan sesiapa yg pernah bantu kita, ye tak?

goodluck for ur future..

p/s: bicycle tu comel! rs nak buat untuk photoshoot je!

miszfazierra said...

kak alya : tpkse mghadapinya dgn tabah :)
fifiey : thanks for the sweet comments ^^

syahirooAhmad said...

tahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu takpe... :)

syahirooAhmad said...

miss.....!!