One Way or Another (Teenage Kicks) untuk Kebajikan

Assalamualaikum...


lama tak berupdate blog ni. maaf. banyak sebabnya.. salah satunya sebab sibuk (buat2 sibuk aje). hihii

okay straight to the point. omputih sat. tajuk pun dah omputih kan. One Way or Another ialah single pertama bagi tahun 2013 boyband yang terkenal di UK iaitu One Direction. Siapa yang tak kenal One Direction ni kan kan... dianggotai oleh Zayn Malik, Harry Styles, Niall Horan, Liam Payne dan Louis Tomlinson. *fazie salah seorang peminat tegar 1D ni. hihiks

Single ini istimewa kerana ianya dibuat untuk amal kebajikan dengan kerjasama Comic Relief dan Red Nose Day untuk mengumpul dana dan disalurkan ke tabung kemiskinan di Afrika.
"Comic Relief adalah sebuah badan amal British yang melakukan kerja yang menakjubkan membantu rakyat di seluruh Afrika dan di UK yang hidup dalam kesusahan," - Zayn Malik
 Muzik video One Way or Another ini juga dibuat sendiri oleh mereka sendiri demi untuk menjimatkan wang. dalam muzik video itu juga pelbagai dilakonkan secara spontan di sekitar London, Afrika, Japan dan New York. Malah Perdana Menteri Britain, David Cameron turut terlibat dalam pembikinan muzik video ini.








Kami meminta One Direction untuk melawat Afrika, untuk melihat sendiri bagaimana, beribu-ribu bayi, vaksin berharga hanya £ 5 yang sangat bermakna bagi mereka untuk meneruskan kehidupan. Jelas sekali  Zayn, Louis dan Niall sedih dan menitiskan sehingga menitiskan air mata. 

siapa yang tak tersentuh hati melihat kanak-kanak yang sedang sakit dan kelaparan namun kita di sini mewah dengan pelbagai makanan dan kesenangan yang tidak terkira. sentiasalah bersyukur dengan apa yang kita miliki sekarang dan bantulah mereka yang dalam kesusahan. peringatan untuk diri sendiri dan semua. 

7 nak glemer:

Puteri Kasih said...

peminat setia one direction eh? hehe

Iyraa Cariyno said...

anda di tag

http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/01/segmen-who-is-lucky-one-by-hanna-kk.html

Nasuha said...

Jemput join segmen pertama saya http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.htm :D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hoooo suka sukinyer..

Dik bee said...

minat sungguh yek ngan one direction

sa mic said...

ah 1D 1D 1D , lisa ada tengok mv diorang, best! hehe

Meyra John said...

Hai. :) Salam perkenalan. Mari join sini. ^^

http://meyrajohn.blogspot.com/p/jointhiscontest.html

Untuk tingkatkan pageview, followers and traffic korang meningkat hingga tahap AWESOME!!

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/03/segment-lick-exchange-affie-by.html

Thanks dear!!