Segmen : Lagu Di Blog Saye !


tengah hari ni fazie tengah berperang dengan perut sebab tahan lapar jap . sementara tu nak join satu segmen . ini fazie nak tempekkan banner dia :


tapi blog fazie takde lagu kenapa pulak tergedik nak masuk segmen ni ? hehe . saje2 jea nak share lagu fazie minat . tapi akan datang fazie nak letak lagu yang bagi fazie sangat menyentuh perasaan dan memang terkena dengan perasaan fazie . cehhh ! jiwang pulak minah ni . lagu ape ? tengok ni :

The One That Got AWAY by Katy Perry 

meh same2 kite dengar lagu dia . lirik dia memang sedih :)








ringkasan lagu ni (macam BM pulak) dia mengisahkan sorang gadis dulu dia bercinta dengan sorang lelaki (boyfriend) dulu dorang impikan hidup bersama tapi sayang lelaki tu hilangkan diri . tapi gadis tu berharap mungkin dalam kehidupan yang lain , mereka akan tetap bersama bersatu dan jadikan kenyatan semua janji2 mereka dulu . dalam lagu ni dia ceritakan balik waktu mereka bersama , dorang buat tatu yang sama waktu birthday si gadis tu tapi selepas mereka break up , ada orang cakap lelaki tu buang tatu tuh . sedih gadis tu . bagi dia , lelaki tu sangat bermakna lah bagi dia .
kenapa fazie cakap lagu ni ada kene mengena dengan perasaan fazie ? well biasalah adat bercinta , mesti ada perpisahan . siapa yang tak sedih . lagi2 berpisah dengan orang yang kita sayang sangat dan terpaksa terima hakikat yang dia bukan milik kita lagi . tapi mungkin kita boleh berangan dalam kehidupan lain kita boleh bersama ? mungkin dalam mimpi aje kot . hmmm -.-

oke tu jea fazie boleh tulis . fazie bukan pro mane pun . tapi lagu ni lirik dia memang sedih . tak sabar lak nak tunggu Official Music Video lagu ni , 11/11/11 . mesti sedih beb . kebetulan pulak sebab terlalu suka benar lagu ni , fazie guna blogskin yang namanye THE ONE THAT GOT AWAY , by Qay . unik kan ? hehe . memang ada kaitan lagu ni dengan blog fazie ni . oke lah tu jea . oke babai !

taggie :

2 nak glemer:

FYA PELANG! said...

hihi. sedihh kan lagu tu kalau dihayati. well. adat. biasalah kalau ade yang clash tu kann. btw, sekarang da ade pengganti belum ? hopefully, da ade lha tau ! and lebih baik dari sebelum :)



selalu sangat, lagu dijadikan simbol luahan kann :)

miszfazierra said...

fya pelangi : masih dalam proses mencari . hehe . yup btol tu lagu boleh jadi luahan perasaan :)