kekal steady di bulan ramadhan


amboi sedapnyee . nyum nyum !



hello earthlings !
macam mana puasa hari ni ? letih ke ? hihi sabar2 , fazie pun letih jugak puasa tadi . tapi lama2 nanti terbiasa lah sebab kita kena berpuasa selama sebulan kan .

fazie ade tips untuk kekal steady semasa berpuasa . just nak share dengan korang jea oke

  • lewatkan makan ketika sahur . tapi agak2 lah yea jangan dah nak masuk azan subuh baru terkial2 nak sahur . 
  • banyakkan minum air suam ketika sahur . ni juga penting tao supaya air dalam badan tak kurang . 
  • tak lupa jugak , makan lah quaker oat atau nestum . itu lebih mengenyangkan perut anda . macam promoter pulak
  • jangan terlalu banyak berbaring . ini boleh menyebabkan korang lagi rasa letih dan tak bermaya
  • buat kerja yang berfaedah macam kemas rumah ke , baca buku atau novel , buat ulangkaji , atau baca al-quran lagi dapat banyak pahala
  • agak2 kalau dah petang tu , korang online lah sampai dah nak buka puasa . ehh jangan lupe lak tolong mak sediakan makanan untuk berbuka . nanti bising pulak dorang . 
  • akhir sekali , memperbanyakkan ibadah seperti solat sunat , berzikir , membaca al-quran dan sewaktu dengannya .
itu jea fazie boleh kongsi dengan korang . jadi , maintainkan puasa korang jangan ponteng2 pulak yeaa . korang kan dah besar . oke that's all . k baii !

3 nak glemer:

fara feroza said...

aisehh..sedapnya makanan tuh..kalau cam ni makan time sahur besnyeeeeee..:)

miszfazierra said...

@fara feroza
hehe mmg sdp . cute lak tu ^^

IEQAH said...

yang online tuee mmg akak setuju..tak berbuka pn takpaa yee