di sebalik burung

hai ! untuk minggu ni exam fazie dah setel . tapi minggu depan ade lagi . haiyoo . lama betul rasanya . esok hari Malaysia kan ? mesti lah cuti . tapi fazie cuti 4 hari sebab hari Isnin fazie takde paper . yahuuu !

ape masalah dengan tajuk entri fazie nih ? hehe . jom baca satt hilangkan urat tegang dekat kepala tuh :)

di sebalik BURUNG....



  • bila sebut jea pasal perkataan burung , ada yang kaitkan dengan benda2 lucah . betul tak ? jangan nak tipu . sedangkan di dalam ilmu sains tiada satu pun organ badan manusia yang berbentuk seperti burung
  • burung tidak pernah memenangi mana2 pertandingan nyanyian yang memerlukan undian SMS ataupun juri tetap , seperti mana yang didakwa bahawa burung mempunyai suara yang lunak dan merdu
  • tanpa memerlukan diploma dalam bidang pembinaan dan tak perlu mengimport burung dari luar , seekor burung mampu membuat sarangnya sendiri. tidak seperti manusia , belajar pandai2 , makan rasuah akhirnya runtuh bangunan yang dibina
  • makanan kegemaran seekor burung adalah cacing tapi belum pernah terdengar lagi burung di masukkan ke hospital akibat permasalahan cacing kerawit di dalam perut
  • walaupun burung bergerak melalui cara terbang ke sini sana , akan tetapi tiada siapa berani naik di atas burung dan buat terjunan payung terjun
  • dahulunya burung dijadikan sebagai penghantar sesuatu pesanan tapi sekarang khidmat itu diambil alih oleh posmen.... mungkin hanya kerana burung tidak pandai membawa motor 

sekadar gurauan semata-mata . jangan marah yea cik abang dan cik adik :)

kredit : Majalah Ujang

6 nak glemer:

Ninie said...

Kalo sebut burung...ninie ingat lagu burung pipit. Jom nyanyi sesama nak?

"Saya ada burung pipit
Satu hari jatuh sakit
Saya fikir semut gigit
Rupa-rupa Fazie gigit..."

Hehehe..... =P

kura said...

burung tu lucah? amboi. hahaha

kura said...

burung tu lucah? amboi. hahaha

miszfazierra said...

@Ninie hehe . fazie yg gget eh ? sdap lgu tuh . huhu

miszfazierra said...

@kura
kenyataan . hehe :D

syahirooAhmad said...

hahaha. :) tapi pelik kan. macam mane orang zaman dulu bleh jadikan burung sebagai posman.. bijak betul burung itu!