jom check kemasukan PLKN !


semalam , fazie check kemasukan PLKN siri 9/2012 . big thanks to hanis wadiha sebab bagi info ni . agak2 kalau korang nak check , check dekat sini


cari lah kotak yang dia suruh letak num ic korang . tapi ni just untuk mereka yang lahir pada tahun 1994 saja . harap maklum yea kawan2 :) 
tapi semalam fazie check dekat laman web tu . memang menguji tahap kesabaran lah . agak lembap . ada masa dia baik jea , ada masa dia macam ..... haishh !

tapi kalau korang menghadapi masalah yang sama macam fazie , korang check pakai sms jea lah . lagi mudah 

Semakan melalui SmS seperti berikut
PLKN <space> SEMAK <space> No kad Pengenalan dan hantar ke 15888
Contoh
PLKN SEMAK 912345678901 dan hantar ke 15888

kalau korang terpilih dia akan send mesej macam ni

Tahniah! 912345678901 MOHAMAD NASRULLAH BIN KAMARULLAH terpilih menyertai PLKN Siri 9/2012
(nama tu main rembat jea)
kalau agak2 tak terpilih kan , korang akan terima mesej macam ni
Maaf! 920627136529 tidak dipilih untuk menyertai PLKN Siri 9/2012.Terima Kasih (setiap sms akan di caj 20 sen sahaja)
kalau sms , feedback dia agak lambat sedikit yea :)

macam tuh lah fazie dapat . huwaa sedihnye ! bestie fazie dapat pegi PLKN . fazie tak dapat lah pulak :(
oke , kalau korang nak check , check cepat ! kalau tak dapat tuh redha jela . tak pun pegi merayu jea kalau memang nak pegi sangat lah . kalau korang terpilih , congrats yaw ! memang rezeki korang dan jangan sia2 kannya oke . 

credit : Encik Nakal

2 nak glemer:

nanad said...

apa tunggu lagi?buat rayuan cepat ;D heheh

miszfazierra said...

@nanad
memang nak buat , tapi ayah sy tak bg pegi :(