Kembali Ke Sekolah!

Assalamualaikum...

2 Jan 2013 - tarikh bermulanya persekolahan bagi budak-budak sekolah termasuk fazie jugak walaupun dah habis SPM fazie tetap digelar budak sekolah yang comot. hahadoii.

cuba tanya budak-budak sekolah adakah mereka sudah bersedia kembali ke sekolah setelah sebulan lebih bercuti? 90% akan menjawab tidak sedia manakala 10% akan menjawab mereka tidak sabar ke sekolah.

bagi fazie, kemalasan melanda diri ini. sungguh! tak bersemangat rasanya. tahun depan semester 2 Pra-U. semester yang lebih susah berbanding semester 1. result semester 1 pun belum dapat lagi entah apa lah yang dapat nanti. tawakal ajelah. kalau gagal kena bersedia repeat exam balik. huwaaaaaa :'(

persediaan sekolah.. hmm 90% dah siap.

beg sekolah. mohon budak sekolah fazie jangan pakai beg yang sama. ku tak sanggup menahan rasa malu kerana beg kite sama. harhar.

harga dan jenama di sensorkan. hihiks

tudung saiz L. labuh lah jugak. heww

tak tahu sejak bila fazie boleh lupa. terbeli stokin putih padahal fazie pakai kasut hitam. tengah malam tu baru teringat. terpaksalah beli lain. stokin ni sedekah dekat adik. huhu *cedih

cuma buku je belum beli lagi. tunggu baucer kerajaan nak bagi tu. orang kata manfaatkanlah kalau orang dah bagi tu terima aje jangan soal bebanyak. hehe. 

kepada budak sekolah yang bakal bersekolah, acano persediaan korang? dah ready belum? kepada yang akan menghadapi peperiksaan besor PMR dan SPM (serta STPM jugak macam fazie) belajar rajin-rajin. study smart not study hard okeh. nanti melalak tak berlagu. macam fazie dulu. kehkeh.

p/s: ku diejek oleh beloved cousin, mentang-mentang dia dah habis SPM tahun ni. benci giler. huh! 


16 nak glemer:

CikMunBlogger said...

wah ! best dapat kmpul brg nak g sekolah . hehe . mun beli brg tok nak masuk sem je :p

nur syariza Natasya said...

slmt kmbali ke sekolah.. :D ala, pakai ja stokin tu. hehehe

shasha yacob said...

wah dah sedia barang sekolah. eh eh saya mangsa spm tahun depan arhg.

maaf anda adalah mangsa Tag aku . hihi :D

http://kamihardsman.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html

Misz Fazie said...

@CikMunBlogger
ok lah tu, ade jugak barang baru. hehe

Misz Fazie said...

@nur syariza Natasya
takmoh ah nanti kena tahan dengan pengawas. hehe

Misz Fazie said...

@shasha yacob
hehe good luck utk spm!

aQu Mad said...

belajar sungguh2 sampai masuk universiti. ok?

Misz Fazie said...

@aQu Mad
okeyy :)

sa mic said...

selamat kembali ke sekolah, hehe ...stpm yew? kihkih ..goodluck taw

ASYRAF LAZIM said...

huhu, semangat sungguh nak pergi sekolah

Shiyda Aqma said...

selamat kembali ke sekolah dear . :) blaja rajin2 :P

Bui Junaidi said...

ANAK KAK BUI MASUK TAHUN 1 THN 2013 NI

Cik Yaya said...

wahh soppin bju sekolah..hehe
slmt kmbli ke sekolah ye..

-pe slhnye lau beg sama pon..hehe ;p-

Azie Namico said...

Kembali ke sekolah dah...smoga berjaya...belajar rerajin...in syaa allah pasti berjaya nanti...weee

Miss Xyz said...

ha'ah sama ler dgn abg saya dah habis SPM kemain happy tak pergi sekolah dah XD

-meeSUPERGIRL- said...

adk mee dr last week lg duk kalot packing nak balek asrama -_-