Shila Amzah Tercalon Dalam World Music Awards!

Assalammualaikum...


tak sangka rezeki Shila Amzah mencurah-curah selepas beliau berhijab. Alhamdulillah. selepas dia memenangi tempat pertama Festival Muzik Antarabangsa, Asian Wave seluruh rakyat Malaysia berbangga dengan pencapaian beliau. tak lupa juga dia telah memenangi Lagu Terbaik di Anugerah Industri Muzik 19 dengan lagu Patah Seribu

Dapat berita lagi bahawa Shila Amzah tercalon dalam World Music Awards dalam kategori World's Best Female Artist bukan calang-calang awards tu.  Shila Amzah tercalon sebaris dengan penyanyi antarabangsa yang cukup terkenal di dunia iaitu

  • Taylor Swift
  • Susan Boyle
  • Selena Gomez
  • Shy'm
  • Shireen
  • Robyn
  • Rita Ora
  • Rihanna
  • Priyanka Chopra #eh?
  • Pink
  • Nicki Minaj
  • Nancy Ajram
  • Namie Amuro
  • Missy Higgins
  • Madonna
  • Lykke Li
  • Lady Gaga
  • Kimbra
  • Kesha
  • Kelly Clarkson
  • Katy Perry
  • Jessie J
  • Jennifer Lopez
  • Hyuna
  • Haifa Webbe
  • Gloria Trevi
  • Elissa
  • Christina Aguilera
  • Carrie Underwood
  • Carly Rae Jepsen
  • Britney Spears
  • Beyonce
  • Ayumi Hamasaki
  • Alicia Keys
  • Shakira
  • Loreen
  • Lana Del Rey
  • Emili Sande
  • Ellie Goulding
  • Adele


kalau menang tu memang terbaik lah Shila Amzah ni. awards ni pun memerlukan undi tapi belum dibuka lagi. check link dia ni http://www.worldmusicawards.com/?page_id=26
tapi kalau dah tercalon ni memang kira terbaik kan? Tahniah Shila Amzah!

p/s: tengah melayan lagu Patah Seribu. awesomee :D

***UPDATED! SEKARANG DAH BOLEH UNDI! KLIK SINI http://www.worldmusicawards.com/?page_id=26#!worlds-best-female-artist/c23th
UNDI UNTUK SHILA AMZAH TAU TAU! SUPPORT OUR LOCAL SINGER OK ;)
wow baru dapat info yang Siti Nurhaliza pun tercalon dalam kategori ni! tahniah kepada mereka berdua!

33 nak glemer:

Nurul Farahizzati said...

eh.. priyanka chopra penyanyi ke? xtaw pulak.. hehehe...

Liong Seo said...

mbak follback blog saya > http://liong-seo.blogspot.com/ saya udh follow di blog sobat, dengan nama liong outsider, ditunggu follbacknya, awas klo ndak follback, hehehe, makasi :)

Crack said...

@@ wow..Taylor Swift!!! Hebat artis malaysia sorang ni!

Misz Fazie said...

@Nurul Farahizzati
haha ntah ler..

sa mic said...

Tumpang bangga jugak. Hehe . Berkat perubahan diri dia jugak :) .Congrats shilassss!

Sheera Aya said...

gila hebat. rezeki dia la. :)

Misz Fazie said...

@Crack
memang hebak :D

Misz Fazie said...

@sa mic
yupp :)

Misz Fazie said...

@Sheera Aya
yaa rezeki dia. bertuah dia :)

Zaharah Jamilah said...

wah! terbaik lah

Fazri Alan said...

Aq nak Taylor Swift atau Adele yg menang !! Hyuna pon bole gak..

Fazri Alan said...

Aq nak Taylor Swift atau Adele yg menang !! Hyuna pon bole gak...

Balqis Azhar said...

salam ;) Here to read and follow ! Nice blog =)

\\ Izzah // said...

camat malam ^_^ tahniah buat shila amzah :)

Shiyda Aqma said...

wow ! tak sangka dia boleh sampai ke tahap ni , tetiba rasa terharu . hihi :P

ELFarahin said...

dia pun ade? si nicki minaj tu? sempit! tak tengok pulak bab yang female artist ni.

Misz Fazie said...

@Zaharah Jamilah
memang terbaik :)

Misz Fazie said...

@Fazri Alan
hahaa okey kite tengok nanti sape menang

Misz Fazie said...

@Balqis Azhar
thanks dear :)

Misz Fazie said...

@\\ Izzah //
camat malam jugak ;)

Misz Fazie said...

@Shiyda Aqma
sama lah kitaaa :D

Misz Fazie said...

@ELFarahin
yeke. kan dah tengok ni. hehe :p

Leeza dayasari [santai leeza] said...

memang hebat.... tahniah.

Kechek said...

Turut mendoakan beliau.
Hebat, hebat. ;)

Alia Syuhada said...

woah..terbaikk lah..bangga..

Puteri Kasih said...

wah terbaik...good luck untuk shila amzah :)

CekbOlat-bOlat said...

syoknyaa . tahniah buat beliau . artis antarabangsa gitew

chot ok..! said...

tuah ayam nmpk di kaki,tuah manusia tak siapa tahu..mmg bertuahnya dia..:)

Link Chot :)
http://chot91.blogspot.com/2012/12/bulan-12bulan-bertuah.html

Bui Junaidi said...

MAK AII,SAINGAN BUKAN CALANG2 ORG..

shasha yacob said...

dah nama rezeki dia ;ah tuu. semoga dai menang. ihik

ANNA MARIANA said...

wa, makin hebat shila hamzah ni ye.. =)

-meeSUPERGIRL- said...

wah hebatnyee .. tp msti christina aguielera yg menang ;)

Niswatus Solikah Samik said...

rezeki shila... :)